Jimat, Sedap Dan Boleh Makan Puas-Puas.
BAHAN-BAHAN:
- 2 cawan tepung gandum
- 1 1/2 cawan air
- 1/3 cawan gula
- 2 biji telur
- 1 sudu teh baking powder
- 1 sudu teh yis mauripan
- 2 sudu besar minyak masak
- Secubit garam
- Sedikit pewarna kuning telur
BAHAN TABUR:
- Kacang tanah yg telah di kisar ( ikut suka)
- Gula ( ikut suka)
- 1 tin jagung ala cream.
- Mentega (ikut suka)
CARA MEMASAK:
1. Pukul telur dan gula hingga kembang.
2. Masukan baking powder,yis, minyak masak dan garam. Kisar lagi.
3. Masukkan air, tepung dan pewarna. Kisar lagi.
4. Perap adunan selama 1-2 jam.
5. Dengan menggunakan kuali non stick, masukkan bancuhan tepung. Kemudian masukkan bahan tabur mengikut citarasa.
Setelah masak, lipat dan angkat. Sedia untuk dihidang.
Kredit resipi & gambar: Aien Ismail via MAHN
0 Komen:
Post a Comment
Saya selaku admin blog ini tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang dibuat oleh pembaca. Sebarang komen berunsur negatif akan di padam dan sila hubungi saya di alamat emel : labuanblogger@gmail.com jika terdapat sebarang komen negatif dalam blog ini yang belum dipadamkan. Sekian terima kasih.